Ik, Tom Jaspers, ben in 1984 geboren te Geleen, opgegroeid in het dorp Groot Genhout en tegenwoordig woonachtig te Sittard. Van jongs af aan ben ik actief bezig met muziek en geïnteresseerd in het doen en laten van mensen en sinds 2008 afgestudeerd aan de opleiding Creatieve Therapie Muziek van Hogeschool Zuyd, tegenwoordig Vaktherapie aan Zuyd Hogeschool, en ook werkzaam als muziektherapeut.

Zoals de meesten van ons liep ik zelf ook tegen de nodige vraagstukken in het leven aan. Door verschillende eigen trajecten van therapie en behandeling en zelfontwikkeling te volgen en dit te combineren met mijn kennis als muziektherapeut, ben ik tot een eclectische vorm van muziektherapie gekomen, die onder andere invloeden bevat uit de mindfullness, meditatie, songwriting en andere stromingen. Uiteindelijk draait het allemaal om hetzelfde: de beste versie van jezelf worden. Daarom ben ik van mening dat het nodig is om per persoon, per moment te bekijken welke stappen er nodig zijn om deze richting te bewandelen.

Vanuit onze Westerse maatschappij wordt er steeds meer aanspraak gedaan op cognitieve processen. Ik ga ervan uit, net zoals vele oude geneeswijzen, dat ons lichaam en wezen in essentie weet wat het nodig heeft, dus jij ook. Vaak zit de oplossing in het opnieuw dichter bij je gevoel komen en luisteren naar de oplossingen die je lichaam (en geest) vaak al aandraagt. Daar wil ik jou dan ook graag bij helpen in de muziektherapie.

Naast ervaring als muziektherapeut in het werken met kinderen, jongeren, volwassenen met en zonder beperking, autisme, adhd, depressie, traumatische ervaringen, burn-out en meer algemene stressklachten, heb ik ook jaren gewerkt als ambulant begeleider van mensen met een sociaal-emotionele problematiek.
Tegenwoordig ligt de focus op mijn werk als muziektherapeut, met als eigen vorm van expressie mijn singer/songwriterschap, onder eigen naam, waarin ik trots in mijn eigen Limburgse taal over de hoogtes en dalen van het leven schrijf en zing.

Als vaktherapeut muziek vind ik het ook belangrijk om een bepaalde kwaliteit te kunnen garanderen. Dit gebeurt door mijzelf te blijven ontwikkelen als mens en therapeut, o.a. door de nodige bijscholing, intervisie, supervisie, literatuurstudie, etc. en wordt voor zorgverzekeraars gewaarborgd door het lidmaatschap van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en registratietraject bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Onder contact kun je de bijbehorende lidmaatschaps- en registratienummers terugvinden.